Басейнова дирекция за управление на водите в Черноморски район
Контакти

БДЧР - ВАРНА

 Конкурс за изработване на лого на Басейнова дирекция за Черноморски район.

Регистрационна форма - тук

Оперативното звено в МОСВ е в повишено внимание

По прогноза на НИМХ през нощта на 22 срещу 23 юли ще има условия за развитие на мощна купесто-дъждовна облачност, интензивни локални извалявания, гръмотевични бури и градушки в области Бургас, Сливен и Ямбол, за които е обявен жълт код за гръмотевици и дъжд.
Към 13.00 часа днес в Басейнова дирекция - Варна няма постъпила информация за преливания и критични ситуации по Черноморските реки. Изпускат се с минимални количества 6 язовира: в общ. Шумен - яз.”Дибич”, в общ. Дългопол – яз.“Елешница", в общ. Долни чифлик - яз. “Долни чифлик” и яз.“Горен чифлик” и в общ. Провадия – яз.”Черковна” и яз.”Снежина”.
Представители на община Созопол са извършили оглед на язовир при с. Росен и са констатирали подкопаване на сухия откос на дигата на язовира. Сформирана е работна група за отстраняване на проблема, защото язовира няма изпускателен кран, посредством който да се регулира нивото на вливащите се в река Ропотамо води и при образуване на висока вълна има вероятност от заливане на пътя с. Росен – с. Веселие.  22.07.2014 г. 

Конкурс за лого

Конкурсът за изработване на лого на Басейнова дирекция за Черноморски район продължава. Предложенията ще се приемат до 1 септември, а официалното награждаване на победителите ще се проведе на 31 октомври – Международен ден на Черно море. Очакваме идеите на всички, които проявиха желание да се включат в конкурса, но не успяха в първоначално обявения му срок. юни 2014 г.

Конкурс

1. С П И С Ъ К на допуснатите кандидати до конкурс за длъжност Младши експерт „Едно гише“ в дирекция „Административни, финансови и правни дейности“, Басейнова дирекция за Черноморски район - Варна - тук
2. С П И С Ъ К на недопуснатите кандидати до участие в конкурс за длъжност Младши експерт „Едно гише“ в дирекция „Административни, финансови и правни дейности“, Басейнова дирекция за Черноморски район - Варна - тук
21.07.2014 г.

МОСВ привежда работата на Оперативното звено в повишено внимание

МОСВ  привежда  работата на Оперативното звено за  предотвратяване на опасностите от вредното въздействие на водите в повишено внимание. По прогноза на НИХМ днес и в събота валежи ще има на много места в цялата страна. Очаквани количества общо за двата дни - в Южна България 10-30 л/кв.м, в Северна България 15-40 л/кв.м. Локално са възможни и по-големи количества.Уведомени са областните управители и кметовете на общините да организират постоянно наблюдение на нивата в язовирите и в случай на повишаване, да започне контролирано изпускане на води, преди започване на дъждовете, с цел недопускане повишаване нивата в реките и предпазване на населението надолу по течението.17.07.2014 г.

КОНКУРС

1. С П И С Ъ К на допуснатите кандидати до участие в  конкурс за длъжност Счетоводител в дирекция „Административни, финансови и правни дейности“, Басейнова дирекция за Черноморски район - Варна - тук
2. С П И С Ъ К на недопуснатите кандидати до участие в  конкурс за длъжност Счетоводител в дирекция „Административни, финансови и правни дейности“, Басейнова дирекция за Черноморски район - Варна - тук
07.07.2014 г.  

Състояние на язовирите и реките

Състоянието на водните обекти на територията на Черноморския район за басейново управление към 12.00 часа на 16 юли е следното: състояние на язовирите в община Созопол – яз. „Факуда” в землището на с.Равадиново прелива през преливника с минимални количества; в община Приморско – яз. „Ново Паничарево” прелива през преливника с 7 м3/сек и в община Бургас – яз. „Мандра” контролирано се изпуска за осигуряване на свободен обем.

Прелели са реките Ропотамо и Дяволска в община Приморско. Засегнати са земеделски земи. Няма други данни за преливания и критични ситуации по Черноморските реки.В резултат на падналите валежи и преливането на двете реки е засегната пътната инфраструктура Созопол-Приморско. Пътят Созопол-Ясна поляна също е залят, но водите са се оттекли. Остава залят пътя за летището на „Албена”АД до гр. Приморско.Наводнена е ниската част на град Приморско, поради невъзможност на канализацията да поеме водата.16.07.2014 г.

страница 1 от 61

    1 2 3 4 5 6 7 8 9    По-стари >>>