Басейнова дирекция Черноморски район

БДЧР - ВАРНА


Басейнова дирекция „Черноморски район“ публикува  проект на актуализирана програма от мерки - трета част от Морска стратегия 2022-2027 – тук

Басейнова дирекция „Черноморски район“ и Министерството на околната среда и водите обявяват обществени обсъждания на актуализираните програми за мониторинг, изготвени съгласно чл. 11 от Рамкова директива за морска стратегия - тук

Басейнова дирекция „Черноморски район“ публикува  проект на национален доклад на България за Актуализация на първа част от Морската стратегия, съгласно чл. 8, чл. 9 и чл. 10 (2012-2017) – тук

Басейнова дирекция „Черноморски район“ публикува Междинен преглед на значимите проблеми при управлението на водите в Черноморски район - тук

Басейнова дирекция „Черноморски район“ публикува  Актуализирана предварителна оценка на риска от наводнения - тук.

Басейнова дирекция „Черноморски район“ публикува проект на Картите на заплахата и на риска от наводнения - тук.

СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ

Двадесет и седем проекта от цялата страна са класирани в XIV-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”

Двадесет и седем проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са класирани в XIV-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”.

Конкурсът се организира в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г., по инициатива на Министерството на здравеопазването и в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Офиса на СЗО в България и Българския младежки Червен кръст.

Националният ученически конкурс „Посланици на здравето“ обхваща три възрастови групи за участие – 1-4 клас, 5-7 клас и 8-12 клас и включва две

28.11.2022 г.

 

... За повече информация

Експерти на Басейнова дирекция „Черноморски район“, РИОСВ-Шумен и Регионалната лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда – Шумен извършиха проверка по сигнал за умряла риба в язовир Фисека

Експерти на Басейнова дирекция „Черноморски район“, РИОСВ-Шумен и Регионалната лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда - Шумен извършиха проверка по сигнал за умряла риба в язовир Фисека, с. Буховци, общ. Търговище.

10.11.2022г.

... За повече информация

Експерти на Басейнова дирекция „Черноморски район“ и РИОСВ-Шумен и извършиха проверка по сигнал за замърсяване на Крива река

 signal

Експерти от Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР), РИОСВ-Шумен  и Регионалната лаборатория към ИАОС (РЛ) провериха сигнал за замърсяване на р. Крива река от дейността на млекопреработвателно предприятие. При извършената извънредна проверка на предприятието, намиращо се в с. Крива река, общ. Никола Козлево, е установено отвеждане на отпадъчни води с белезникавo oцветяване.

07.11.2022 г.

... За повече информация

БДЧР организира онлайн приемна за граждани по въпроси за регистрацията на кладенците

В Деня на отворените врати на 1 ноември, от 10.00 до 14.00 часа , Басейнова дирекция „Черноморски район“(БДЧР)  организира онлайн приемна за гражданите и широката общественост по въпроси, свързани с регистрацията на водовземни съоръжения за собствени потребности.

Онлайн срещата се осъществява чрез платформата Zoom и е  достъпна на следния адрес:
https://us06web.zoom.us/j/86807734616?pwd=R0RLQW1DSGdrZ3NiS21WSHVGeFhBdz09.

Всички желаещи могат да се присъединят и да зададат своите въпроси на  заместник-министъра на околната среда и водите Петър Димитров и директора на БДЧР Явор Димитров.

31.10.2022 г.

Заместник-министър Петър Димитров: Черно море е сред най-уязвимите морски екосистеми, човешките дейности трябва да бъдат внимателно преценени

31.10.2022

“Със своята специфика Черно море е една от най-уязвимите морски екосистеми в света. За да бъдат запазени неговата жизненост и ресурси, все по-неотложна става нуждата интензивните човешки дейности в морето да бъдат много внимателно преценени и по-щадящо прилагани”, това заяви заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров във Варна по време на дискусия посветена на празника.

„Преди 30 години, заедно с Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна поставихме началото, като подписахме Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване. Чрез Стратегическия план за действие към нея начертахме рамката на сътрудничество за по-доброто бъдеще за морето и региона. Днес отбелязваме деня на Черно море в безпрецедентна обстановка. Геополитическата ситуация дава своето отражение  върху околната среда не само на Украйна, но и на големи части от Източна Европа“, добави зам.-министър Димитров.

Честването на „Деня на Черно море“ (31 октомври) цели да обърне общественото внимание към проблемите на морето и начините за неговото опазване. По този повод зам.-министър Димитров заедно с експерти от Басейнова дирекция – Черноморски район (БДЧР), Регионалната инспекция по околна среда и води - Варна (РИОСВ), Регионална лаборатория – Варна и Института по Океанология (ИО-БАН) се включиха в почистването на плаж „Аспарухово“.

31.10.2022 г.

... За повече информация

ДЕТСКИ КОНКУРС ЗА КАРТИЧКА ПО ПОВОД ДЕНЯ НА ЧЕРНО МОРЕ

den na cherno more

По повод отбелязването на Международния ден на Черно море – 31 октомври, Басейнова дирекция “Черноморски район“ обявява конкурс за картичка, на тема “Морето – моето вдъхновение”. В конкурса могат да вземат участие деца от 7 до 14 години.      Отправя се послание до всички малки и големи деца, които желаят да участват- да пазят, обичат и ценят морето. Победителите ще бъдат отличени с награди и грамоти, а най-добрите ще бъдат качени  на интернет страницата на БДЧР.

Картичките може да изпращате до 30 ноември включително на адреса на БДЧР: гр. Варна-9000,  ул. „Александър Дякович“, № 33). 

27.10.2022 г.

... За повече информация

страница 11 от 226

<<< по-нови    6 7 8 9 10 11 12 13 14    По-стари >>>