Басейнова дирекция Черноморски район

Басейнова дирекция чества Международния ден на Черно море

На 28.10.2022 г. ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ ще посетят дирекцията, където експерти ще ги запознаят с уникалността на Черно море и с прилагане на националното и европейско законодателство за опазване на водите. Децата ще участват в състезание под надслов „Аз обичам Черно море“.

На  31.10.2022 г. от 11 часа  експерти от БДЧР, Института по Океанология(ИО-БАН), Регионалната инспекция по околна среда и води - Варна и Регионална лаборатория - Варна ще се включат в почистване от морски отпадъци на плаж „Аспарухово“.

Събитието ще продължи с мултимедийни презентации на лектори от БДЧР и ИО-БАН пред участници в почистването.

За пореден път децата от ЦДГ №3 „Звездичка“ ще отбележат деня на морето. Ще се проведе интерактивен педагогически урок на тема „Децата се грижат за Черно море“, с който ще покажат, че знаят как да го опазват. Празникът ще бъде съпътстван и от изложба на детски рисунки. Експерт от Басейнова дирекция ще връчи грамота на малчуганите от ЦДГ „Звездичка“.

 

Международният ден на Черно море - 31 октомври свързваме с подписването на Стратегическия план за действие за възстановяване и опазване на Черно море от правителствата на шестте черноморски държави. Тази година честваме празника за двадесет и шести път с надеждата да не се срамуваме от това, което ще завещаем на идните поколения!

 

 

За допълнителна информация:

тел. 052/ 687 431 и 687 444

e-mail: bdvarna@bsbd.bg

в www.bsbd.bg

 

ПРЕСЦЕНТЪР на Басейнова дирекция - Варна