Басейнова дирекция Черноморски район

Басейнова Дирекция „Черноморски район” награждава победителите в конкурса „Всяка капка вода е ценна и има значение за нас“

Сто и седемдесет деца от областите Варна, Бургас и Добрич на възраст от 4 до 14 години се включиха тази година в конкурса за детска рисунка на тема „Всяка капка вода е ценна и има значение за нас“, организиран в рамките на кампанията по повод честването на Деня на водата – 22 март 2021 г. Малките художници по неподправено детски начин претвориха своето отношение към водата около нас като незаменим жизнен ресурс за растенията, животните и хората в своите творби.

Техните творби украсяват вече посетителките зали на БДЧР и интерпретират огромната загриженост и отношението им към опазване на водите и водните екосистеми в реките, езерата и морето през всички сезони на годината.

Със свои произведения в конкурса се включиха деца от детски градини и училища от Варна, Добрич, Каварна, Белослав и Бургас както и от школите – „МАГИЯ 7 – Фани Маер Леви“ – гр. Варна, „Игралница – Занималница“ – гр. Варна, ЦПЛР ОДК - гр. Бургас и др.

Басейнова дирекция в качеството си на организатор на конкурса е предвидила подаръци за победителите, поощрителни награди и грамоти за всички победители в конкурса и предстои да се свърже с тях индивидуално.

 

Списък с победителите е публикуван тук.

22.03.2021 г.