Басейнова дирекция Черноморски район
Мониторинг на водите

Басейнова Дирекция „Черноморски район” и РИОСВ-Шумен обявяват конкурс „Моята лятна ваканция – море или планина“

Басейнова Дирекция „Черноморски район” и РИОСВ-Шумен обявяват своя съвместен летен конкурс на тема „Моята лятна ваканция - море или планина“.
Предизвикателството пред участниците е да покажат преживяното сред природата от един от най-любимите моменти през годината – лятната ваканция и да интерпретират удоволствието от летуването сред околната среда, общуването с нея и опазването на защитените зони по време на лятна почивка.
В конкурса могат да се включат деца от Варна, Шумен, Добрич и Търговище в две възрастови групи. Децата от 5 до 8 годишна възраст могат да участват с рисунки, а по – големите от 9 до 15 годишна възраст с фотография или есе.
Конкурсните творби трябва да съдържат име и презиме на участника, възраст, местоживеене, учебно заведение и информация за обратна връзка. Те трябва да бъдат изпратени в срок не по-късно от 15.09.2020 г. на един от следните адреси:

БДЧР:  гр. Варна 9000, ул. „Ал. Дякович“ № 33
РИОСВ – Шумен: гр. Шумен 9700, ул. „Съединение“ № 71, ет. 3
За Конкурса

Всеки участник може да участва само с една авторска творба. При нужда от повече информация и възникнали допълнителни въпроси, може да се обръщате писмено на една от следните ел. пощи:  pr@riosv-shumen.eu  и pr@bsbd.org
Всички авторски творби получени до 15.09.2020 г. и отговарящи на условията на конкурса ще бъдат оценявани от експертно жури на двете институции, а победителите ще бъдат обявени на електронната страница на РИОСВ – Шумен и БДЧР: https://riosv-shumen.eu/index.php и https://www.bsbd.org/  на 21 септември 2020 г. За отличените на призови места участници от двете категории са предвидени предметни награди.     

Награждаването ще се проведе в  рамките на Седмицата на мобилността от  22 – 25 септември 2021 г., в информационния център на РИОСВ – Шумен и БДЧР, а при възникване на извънредна епидемиологична обстановка наградите ще бъдат изпратени по куриер или лично предадени на училището/ детската градина  на  победителите.

21.07.2021 г.