Басейнова дирекция Черноморски район

РИОСВ-Шумен и Басейнова Дирекция „Черноморски район” награждават победителите в конкурса „Моята лятна ваканция – море или планина“

Сто и двадесет деца от областите  Варна, Шумен, Добрич и Търговище на възраст от 4 до 14 години се включиха в конкурса за детска рисунка на тема „Моята лятна ваканция - море или планина“. Малките художници по неподправено детски начин претвориха незабравимите летни преживявания в своите творби. Спомените им от морските и планински изживявания през лятната ваканция украсяват посетителските зали на БДЧР в гр. Варна и шуменската екоинспекция и интерпретират удоволствието от летуването сред природата, общуването с нея и опазването на околната среда и защитените зони.

Със свои произведения в конкурса се включиха деца от детски градини и училища от Варна, Добрич, Балчик, Шумен, Търговище, Нови Пазар, Каспичан, както и от школите – „Артея“ – Варна, Арт школа „Чифлигарови“ – Шумен, ЦПРЛ ОДК „Анастас Стоянов“- Шумен, „Арт Попово“-Попово. Организаторите на конкурса са предвидили подаръци за победителите, поощрителни награди и грамоти за всички участници и предстои да се свържат с тях индивидуално.

Списък с победителите е публикуван на интернет страниците на РИОСВ- Шумен и БДЧР – Варна. тук